Bolestasoft - zapraszam do stawiania pytañ

Ko¶cielny proces ma³¿eñski

#1 2017-07-03 14:49:15

Arletta Bolesta

adwokat ko¶cielny

SkÄ…d: kraj/zagranica
Punktów :   

Inf. o mnie

Celem kontaktu ze mn± proszê u¿ywaæ maila lub nr tel. podane poni¿ej inf. o mojej osobie - dziêkujê!

Kancelaria Porad Ko¶cielno-Prawnych specjalizuje siê pomoc± w prowadzeniu ko¶cielnych procesów o stwierdzenie niewa¿no¶ci ma³¿eñstwa, b±d¼ jego rozwi±zanie ma³¿eñstw niedope³nionych, b±d¼ przy zastosowaniu Przywileju wiary, Przywileju Paw³owego.

Do g³ównych zadañ kancelarii nale¿±/b]
- zbadanie sprawy, celem stwierdzenia jej zasadno¶ci, poinformowanie o w³a¶ciwym Oficjalacie, dowodach;
- napisanie wzglêdem pomoc przy pisaniu skarg powodowych jak i skarg wzajemnych;
- przygotowanie do procesu;
- udzia³ w publikacji akt, pisanie pism obroñczych, odpowiedzi na uwagi Obroñcy wêz³a ma³¿eñskiego;
- sporz±dzanie apelacji, wzglêdnie pomoc przy tym;

[b]Kancelaria zajmuje siê nadto
: tzw. nowym wniesieniem sprawy, procesami w Najwy¿szym Trybunale Roty Rzymskiej, w Trybunale III Instancji, sporz±dzaniem pism do Najwy¿szego Trybuna³u Sygnatury Apostolskiej, cofniêciem ew. zakazu.

Podejmujemy siê równie¿ czynno¶ci przypisanych Obroñcy wêz³a ma³¿eñskiego (czynno¶ci contra niewa¿no¶ci zawartego zwi±zku).

Kilka s³ów o mnie:

od 2007 r. jestem adwokatem ko¶cielnym, zatwierdzona przez w³a¶ciw± w³adzê ko¶cieln± równie¿ za granic± (Ordynariat Rottenburg-Stuttgart; Ordynariat w Mainz; Biskupie Konsystorium w Augsburgu; Arcybiskupie Konsystorium i Metropolitalny S±d Ko¶cielny w Monachium-Freising; Biskupi S±d w Eichstaett; Biskupi S±d w Hildesheim; Arcybiskupi S±d w Bambergu; Biskupi Ordynariat w Limburgu; Ordynariat w Graz-Seckau; Biskupi S±d w St. Poelten, Metropolitalny S±d we Freiburgu), w Diecezjalnym S±dzie (Biskupim Konsystorium) w Regensburgu, st±d prowadzê procesy tak¿e poza granicami Polski.
W Polsce zatwierdzona jestem przy Metropolitalnym S±dzie w Czêstochowie (jako Trybuna³u II Instancji dla S±du Biskupiego w Sosnowcu), Metropolitalnym S±dzie w Gnie¼nie (jako Trybuna³u I Instancji wzglêdem Metropolitalnego S±du Duchownego w Poznaniu, jako Trybuna³u II Instancji dla Ko¶cielnego S±du we W³oc³awku), Biskupim S±dzie w Rzeszowie (jako Trybuna³u I Instancji dla Metropolitalnego S±du w Przemy¶lu), Diecezjalnym S±dzie w Elbl±gu, jak równie¿ dzia³am jako pe³nomocnik Stron przy Metropolitalnym Trybunale w Krakowie (jako Trybuna³u I Instancji wobec Metropolitalnego S±du w Katowicach, jako Trybuna³u II Instancji dla Czêstochowy, dla S±du Biskupiego w Kielcach, w Katowicach, S±d obejmuje swoj± kompetencj± diecezjê bielsko-¿ywieck±). Zosta³am dopuszczona do wystêpowania w Metropolitalnym S±dzie w Katowicach (II Instancji dla Biskupiego S±du Duchownego w Gliwicach oraz Opolu, jak i Metropolitalanego S±du w Krakowie) jako adwokat ad casum.

Prowadzê sprawy Osób w kraju i za granic± (nie tylko w wy¿ej wymienionych S±dach Ko¶cielnych)

W pozosta³ych Trybuna³ach Ko¶cielnych jest mo¿liwo¶æ wystêpowania przeze mnie jako adwokat ad casum.

Praktykê s±dow± odby³am w Biskupim S±dzie w Rottenburg am Neckar (Niemcy).

Ukoñczy³am Papieski Uniwerstet w Krakowie w stopniu doktora.

Opublikowa³am ju¿ ponad 250 krótkich artyku³ów z dziedziny prawa kanonicznego, w tym prawa ma³¿eñskiego, jestem autork± dwóch ksi±¿ek: Stwierdzenie niewa¿no¶ci ma³¿eñstwa. Kompendium dla katolików.

Podajê linki do nowych moich blogów, na których podejmujê temat ko¶cielnego procesu o niewa¿no¶æ ma³¿eñstwa:

http://abolesta.blogspot.com

http://uniewaznieniemalzenstwakoscielnego.blox.pl/html

Dzia³am jako ekspert na niektórych portalach internetowych, m.in. na Forum Ihlisoft dzia³aj±cym przy wspomnianym S±dzie w Niemczech.

Jedna ze stron internetowych (nie jedyna!), na której widniejê (to strona oficjalna, s±dowa):
recht.drs.de/index.php?id=2584

Wszystkich Zainteresowanych zapraszam do kontaktu:
- e-mailowego: a.bolesta@op.pl
- telefonicznego: tel. kom. 693 876 173 (do godz. 19.00)

Stopka forum

RSS